Keller György, aki a villányi Keller Pincészet megalapítója az ötödik generációja a szőlőtermeléssel és borászattal foglalkozó dinasztiának.  A pincészet megalapításával ő az első borász a családban, aki vendéglátással és nagyüzemi termeléssel is foglalkozik. Az 1994-ben Villányban megalapított Keller Pincészet kis vállalkozásként a Kossuth Lajos utcában található első „régi, hagyományos” pincéjében kezdte meg működését. Ezen kétszárnyú pincében illetve a fölötte található vendégtérben folyt a borkészítés és a vendéglátás.

2005-ben nagyon nagy változáson ment keresztül a pincészet. Az úgynevezett „régi” pincét kinőve egy nagy beruházás vette kezdetét, amely forduló pont volt a pincészet életében. A beruházás egy új, korszerű és egyben modern feldolgozó, palackozó, címkéző, új hordós érlelő pincével illetve egy nagyobb vendégtérrel bővült, így lehetővé vált a feldolgozás minden folyamatának egy helyen történő lebonyolítása, amely a borok minőségének javulását nagy - mértékben eredményezi.
Jelent pillanatban a pincészet 7,5 ha területen gazdálkodik, melyek Villány különböző jól termő területein helyezkednek el ( Csillagvölgy, Remete-dűlő, Somsics-dűlő, Ördögárok, Agancsos-dűlő).

Borászat - Pincék:

A Keller Pincészet jelenleg két pincét üzemeltet. A kép pince között több jelentős különbséget lehet felfedezni.

A Kossuth Lajos utcai régi pince ahol ma már csak vendéglátás, a pincében hordós érlelés és raktározás zajlik. Ez a pince hangulatában régi időket idéz, hagyományokra alapul. Természetesen nagyon sok olyan vendég van, aki kifejezetten úgy érkezik a pincészethez, hogy ők a „régi” pincében szeretnének eltölteni egy vagy akár több kellemes estét. Ebben a pincében 39 bortrezort tart fent a pincészet a törzsvendégei számára.

A Dózsa György utca végén található az új pince illetve feldolgozó. Itt zajlik a borkészítés minden folyamata. Ez az épület ad helyet a feldolgozó, palackozó, címkéző üzemeknek illetve a raktározás és az értékesítés nagy része is itt zajlik. Ezen felül megtalálható itt egy mesterségesen kialakított, klimatizált pince, melynek érdekessége, hogy a földfelszínnel egy szintben hagyományos formát megőrizve van kialakítva, amihez egy vendégtér is párosul. Az új épület átadásával lehetőség nyílt a pincészet számára nagyobb csoportok fogadására és nagyobb volumenű rendezvények lebonyolítására. A régi pincéhez hasonlóan, törzsvendégek számára ebben a pincében tíz bortrezort alakítottunk ki, így a pincészet jelen pillanatba 49 bortrezorral rendelkezik. Jelenleg minden trezornak van tulajdonosa, ami nagy büszkeséggel tölti el a családot.

Üzemek:

A borkészítés minden folyamata a feldolgozástól a palackozásig egy helyen a Dózsa György utcai épületben zajlik.

Feldolgozó üzem:

A 2006-ban átadott korszerű teljesen modern üzem nyolc darab fűthető-hűthető alumínium tartállyal rendelkezik. A feldolgozó fel van szerelve különböző modern eszközökkel is például bogyózó, szűrőrendszerek, szivattyú rendszerekkel, melyek elengedhetetlenek a piacképes minőségi borok előállításához.

Palackozó üzem:

A pincészet 2006 óta foglakozik saját palackozással illetve más borászok borainak bérpalackozásával.  A palackozó gépsor segítségével, sokkal nagyobb mennyiséget sokkal rövidebb idő tudunk lepalackozni.

Címkéző üzem, raktárak:

A palackok címkézésére illetve tárolására is nagy kapacitással rendelkezünk. Pincészetünkben a palackos érlelés illetve a raktározás nagy része az új épületben zajlik ahol lehetőségünk van több ezer palack bor, egyidejű hosszantartó tárolására is. A címkézés folyamatát is igyekszünk minél modernebb gyorsabb technológiák segítségével megoldani, éppen ezért a palackok nagy részére gép segítségével rakunk címkéket.